Ruokasali_ylapalkki
Ateljee_ylapalkki
previous arrow
next arrow

Kari-paviljonki

Visavuoren uusin rakennus on Kari-paviljonki, jossa on näyttelytiloja sekä museon toimitiloja. Erkki Helamaan suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1990. Helamaan suunnitelman lähtökohtana oli paikalla aikaisemmin sijainnut Emil Wikströmin kasvihuone. Vaikka Kari-paviljonki onkin monin verroin suurempi, on sen vinossa katossa ja talvipuutarhassa muistumia vanhasta kasvihuoneesta.

Kari-paviljongin rakentaminen tuli ajankohtaiseksi, kun pilapiirtäjä Kari Suomalainen lahjoitti Visavuoren museosäätiölle vuonna 1988 koko elämäntuotantonsa. Lahjoitus sisälsi noin 8000 päivän piirrosta sekä lisäksi maalauksia ja muita piirroksia. Lahjoituksen ehtona oli, että kokoelma saa kodin pilapiirtäjän isoisän taiteilijakodin kupeeseen.

Kari-paviljongissa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. Kari Suomalaisen laajasta tuotannosta valikoidaan teemanäyttelyitä ja alakerran näyttelytiloissa on myös vierailevien taiteilijoiden näyttelyitä.

Kari-paviljonki on Suomen hauskin museo, jossa jokainen voi toteuttaa Karin kenties kuuluisimman hahmon, liki satavuotiaan Römpän ukon kehotusta: Nauru pirentää ikää, jos ny ei ihan kuollaksensa naura.

Kari-paviljonki