Kesän aukioloajat ja tapahtumat

Visavuori on avoinna toukokuun loppuun klo 12-16.
Visavuori on avoinna kesällä 1.6.-31.8. joka päivä klo 11-17.

Visavuoren valimokahvila on avoinna 1.6.-4.8. joka päivä klo 11-17 ja 5.8.-31.8. joka päivä klo 11-16.

Tapahtumia:

Kaikki pääsylipun hinnalla.

Opastuksia päivittäin.
Kesäkuussa ja elokuussa tarinavartti klo 12 ja 15, museokierros klo 13.
Heinäkuussa tarinavartti klo 12 ja 15, museokierros klo 13, paitsi tiistaisin klo 14.
Huom: muutokset ovat mahdollisia!
Tänä kesänä jälleen puutarhakierroksia!
Puutarhuri Kati Leppilampi kertoo Visavuoren puutarhasta ja sen historiasta.

Puutarhakierrokset klo 14 seuraavina päivinä: 27.6., 11.7., 25.7., 8.8.

 

LAPSILLE: Nurin narin satukierros

Tuo lapsesi tarinalliselle, ohjatulle satukierrokselle Visavuoreen. Visavuoren osa-aikainen velhoprinsessa johdattaa lapset valtakuntaansa, missä kaikki sadut ovat menneet ihan nurin narin. Ruusunen on taas nukahtanut, Tuhkimo on jälleen hukannut kenkänsä, hirviön ruusu ei olekaan lakastunut ja olikohan sillä Tähkäpäällä oikeasti niin pitkä tukka kuin väitetään?

Satukierrokset Visavuoressa kesä-heinäkuussa keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 14.

Soveltuu parhaiten alle 12-vuotiaille lapsille (mutta tekee hyvää myös aikuisille).

Kierroksen seuraamista helpottaa, jos lapsi on tutustunut seuraaviin klassikkosatuihin:
Prinsessa Ruusunen, Tuhkimo, Lumikki, Hirviö ja kaunotar.
Lisäksi kierroksella viitataan myös seuraaviin satuihin, joiden tunteminen ei ole välttämätöntä:
Tähkäpää/Kaksin karkuteillä (Disney-versio), Prinsessa ja herne, Harry Potter, Narnia: Velho ja leijona, sekä Visavuoren oma satu Tuomo-jättiläinen.

Rosa- ruusuista taidetta

Kesän taidenäyttely ”Rosa – ruusuista taidetta” Kari-paviljongissa 1.5. – 22.9.2024. Näyttely on rakkaudenosoitus kuvanveistäjä Emil Wikströmille, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 160 vuotta. Emil Wikström rakasti puutarhanhoitoa, hänellä oli iso kasvihuone ja ateljeen yhteydessä talvipuutarha ja hän kokeili kasvattaa 1900-luvun alussa Visavuoressa noin 20 eri ruusulajiketta.
”Rosa – ruusuista taidetta”-näyttely esittelee paitsi Emil Wikströmin ruusuharrastusta, myös kattauksen hyvin erilaisia taideteoksia, joissa ruusu on jossakin osassa. Asetelmia näyttelyssä on vain muutama, mutta sen sijaan ruusu on saattanut piiloutua vaatteeseen, tapettiin tai muuttua jopa abstraktiksi ruusun määritelmäksi.

Näyttelyn taiteilijat:

Taisto Ahtola
Emma Ainala
Arvid Broms
Mikko Carlstedt
Eric O.W. Ehrström
Gabriel Engberg
Ester Helenius
Maija Isola
Tuija Lampinen
Tuula Lehtinen
Hannu Palosuo
Silja Rantanen
Hanna Varis
Camilla Vuorenmaa
Emil Wikström

”Rosa – ruusuista taidetta” Visavuoren museossa 1.5.2024-22.9.2024.

Visavuori on avoinna:
1.5.-31.5. ja 1.9.-22.9. ke-su klo 12-16.
1.6.-31.8.2024 joka päivä klo 11-17.

”Valtapeliä”

Kari Suomalaisen pilapiirrosnäyttely
1.3.2024 alkaen Kari-paviljonki

Valtapeliä-näyttelyssä nostetaan esiin Karin laajasta tuotannosta oivaltavia pilapiirroksia vallanhimosta ja vastakkainasettelusta, sekä uuden ja vanhan törmäyksestä. Presidentinvaaleista innostuneina olemme tuoneet näyttelyyn Karin piirroksia Suomen edellisistä presidenteistä. Kekkonen ja Koivisto ovat Karin lempiaiheita, mutta mukana on myös piirroksia Martti Ahtisaaresta, Tarja Halosesta ja Sauli Niinistöstä.

Näyttelyyn on valittu Karin noin 8000 pilapiirroksen joukosta esille sata kuvaa. Mukaan mahtuu nostalgisia kuvia politiikan parista, mutta myös kepeitä kuvia muodin, asenteiden ja mielipiteiden muuttumisesta.

Kari Suomalainen (1920-1999) oli Suomen kuuluisin pilapiirtäjä, jonka ura ulottui 1950-luvulta 1990-luvun lopulle saakka. Vaikka maailma muuttuu, niin yllättävän usein Karin ajankohtaisiksi tarkoitetut piirrokset ovat aivan yhtä totta tänään kuin julkaisuajankohtanaan.  Historia todellakin näyttää toistavan itseään.

Uudistettu Kari-paviljonki

Visavuoren ilme on uudistunut, kun Kari-paviljongin kauan odotettu remontti on valmistunut. Remontissa sisäänkäynti ja museokauppa siirrettiin talon toiseen päätyyn ja nyt Visavuoren museon kävijät ottaa vastaan selkeä ja lämmin sisäänkäynti.
Remontissa vuonna 1990 valmistunut Erkki Helamaan suunnittelema rakennus kävi läpi kasvojenkohotuksen, rakennuksen näyttelyolosuhteita ja toiminnallisuutta parannettiin. Remontti valmistui juuri sopivasti Kari Suomalaisen syntymän 100-vuotisjuhlavuonna ja sen ensimmäisenä näyttelynä nähdään juhlanäyttely ”Vastavirtaan”.
Kari-paviljongin uudistustyö on arkkitehti Jorma Lehtisen käsialaa.